yleensä nourten iho on hyvin rasvaista ja epä puhdasta. eli ihoa on hyvä puhdistaa aamuin illoin.

päivittäinen ihonhoito: pese kasvot kasvojen puhdistusaineella aamuin illoin. kostuta kasvoja hieman vedellä ja sitten ota pieni määrää ainetta kämmenelle ja pese sillä kasvot hellästi hieroen. lopuksi pese aine pois .pesun jälkeen kostuta vanua kasvovedellä, käy vanulla läpi kasvot. kasvo vettä ei ole pakko pestä pois mutta jos haluaa toki voit pestä. lopuksi lisää kasvoihin pieni määrä kosteus voidetta. tee tämä kaikki aamuin illoin niin ihosi rupeaa näyttämään paljon upeammalta! huomio!: jos sinulla on silmä meikkiä pese se pois silmämeikin poistajalla. ja aamuisin kun laitat kosteus voidetta laita se puhtaalle iholle ei meikin päälle!

viikottainen ihonhoito: kuori iho 1-2 kertaa viikossa. ota kuorinta voidetta pieni määrä kämmenelle ja hiero sitä naamaan. pese kuorintavoide vedellä pois. kuori iho ennen ihon pesua.

Lisätietoa: Akne

Akne on yleinen ihosairaus, joka aiheutuu talirauhasten liiallisesta talin erittämäisestä tai (ja) ihon päällimmäisen kerroksen sarveiskerroksen paksuuntumisesta. Yhteistä kuitenkin on, että tali ei pääse erittymään vapaasti pois talirauhasesta, jolloin talirauhanen tulehtuu. Syyt akneen voivat olla perinnöllisiä tai hormonaalisia. Aknen voivat aiheuttaa myös jotkin lääkkeet, kloori ja öljy. Akne ilmenee ihossa näppylöinä, mustapäinä, valkopäinä ja vaikeimmissa tapauksissa tulehtuneina onteloina ja arpimuodostumina. Akne alkaa tavallisesti puberteetin aikana. Häiriö saattaa olla lievä ja kestää vain lyhyen aikaa tai vaikea ja pitkäaikainen. Neljä viidestä teini-ikäisestä kärsii aknesta muodossa tai toisessa. Kohdealueina ovat yleensä kasvot, hartiat, rinta ja selkä  

                       kasvot.jpg